Σελίδες

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Τάσος Καρέλλας: Άθλια η εικόνα του Κ.Ε.Π. Βριλησσίων!

 


Σε επίσκεψη στο ΚΕΠ στα Άνω Βριλήσσια και συζητώντας με τον καλό φίλο και εξαιρετικό εργαζόμενο Bill Kotsioris  είχα την ευκαιρία για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσω και να καταγράψω όλα αυτά που μας στενοχωρούν και που πραγματικά πρέπει επιτέλους να αλλάξουν.

   Η κτιριακή κατάσταση του ΚΕΠ βρίσκεται σε οριακό, πλέον, σημείο:

 -  Το κτίριο εξωτερικά έχει υποστεί φθορές και δείχνει πως έχει να βαφτεί και να συντηρηθεί για χρόνια.

- Τα κάγκελα της περίφραξης είναι σκουριασμένα και επικίνδυνα.



- Δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο χώρος, εν έτη 2023, έχει ακόμα τα παλιά ξύλινα κουφώματα και με συνέπεια, φυσικά, σημαντικές απώλειες θερμοκρασίας.

- Εσωτερικά τα ταβάνια έχουν φουσκώσει από την υγρασία και ο χώρος μυρίζει μούχλα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή του χώρου, των δημοτών που το επισκέπτονται και φυσικά των υπαλλήλων. 

- Ο εξοπλισμός σε υπολογιστές, εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα είναι παντελώς απαρχαιωμένος και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις σύγχρονες προδιαγραφές και ανάγκες.

- Φυσικά πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι και αυτό της μη προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, ένα πρόβλημα που αποκτά πλέον και νομικές διαστάσεις.

 

Είναι μεγάλο κρίμα να έχει αφεθεί σε αυτήν την κατάσταση παρακμής ένας χώρος με μεγάλη επισκεψιμότητα και κοινωνική χρησιμότητα, ιδίως για τους κατοίκους των Άνω Βριλησσίων. 

Η εικόνα αυτής της εγκατάλειψης πρέπει να αλλάξει άμεσα. Η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και η αποκατάσταση των δημοτικών κτιρίων είναι ζήτημα προτεραιότητας. #Βριλησσια #Ανω_Βριλησσια #μαζι_αλλαζουμε_τα_Βριλησσια #vote4karellas #νεα_πνοη

Δημοσίευμα του Τάσου Καρέλλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς προβλέπουν τον καιρό τα Μερομήνια

  Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά ...