Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Πάντα κοντά στον άνθρωπο η Κρίστη Αγαπητού!

 


H Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει καθιερωθεί να είναι παγκόσμια  στις 14 Ιουνίου, αφού είναι ημέρα γέννησης του Καrl Landsteiner, του επιστήμονα που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος, ανοίγοντας το δρόμο στις ασφαλείς μεταγγίσεις.

Ο στόχος της ημέρας είναι διττός: αφενός η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και αφετέρου η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών, που ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Κρίστη Αγαπητού, που είναι η επικεφαλής στην παράταξη «ΑΓΑΠΑΜΕ το ΧΑΛΑΝΔΡΙ», έκανε αυτό που είναι λογικό. Είναι πάντα κοντά  στον συνάνθρωπό μας και έδωσε το αίμα της για τον κοινωνικό αυτό σκοπό.

Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία στα κοινωνικά μέσα δηλώνοντας:

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Κάθε ημέρα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο έχουν ανάγκη, έστω μια σταγόνα από το πολύτιμο δώρο της ζωής, που σε εμάς περισσεύει. Γιατί, όταν δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς προβλέπουν τον καιρό τα Μερομήνια

  Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά ...